O tom, že fotbalová Baška má nakročeno k zajímavé budoucnosti jsme v minulých článcích napsali hodně. Velké množství aktivních dětí, úžasná podpora rodičů, přátelství a radost ze hry je obrovským motorem pro všechny z nás, kteří se mladým fotbalistům věnujeme.

Po několikaleté pauze jsme přihlásili mládežnické týmy do fotbalové Krajské zimní ligy. V ní můžeme změřit síly také s týmy, které běžně v okresních soutěžích nepotkáváme. Do konce roku družstva odehrály dva z pěti plánovaných turnajů a naši malí fotbalisté nejenže sbírají cenné zkušenosti, nebojí se ani vystrčit růžky a urvat nějaký ten zajímavý fotbalový skalp. 

Aktuálně nejvýrazněji se do výsledkových listin zapisuje tým starší přípravky, který je sestaven z dětí ročníku 2014. V prvním kole zimní ligy, hraném v tělocvičně v Raškovicích, malí fotbalisté zdolali mimo jiné Vítkovice, Frýdlant nebo domácí Raškovice a skončili na děleném prvním místě spolu s týmy Havířova a Frýdlantu. V druhém kole, na palubovce v Palkovicích, naši nejmladší hráči nezakusili hořkost porážky a po velice obětavém týmovém výkonu tento turnaj vyhráli, když přehráli silný Brušperk nebo fotbalisty Příbora. 

Před námi jsou další dvě základní kola a finálový turnaj. Již nyní vidíme, že každá minuta na hřišti mladé fotbalisty posouvá. Každý vstřelený gól nám dělá obrovskou radost a s nadšením sledujeme, že poctivý přístup k tréninkům se vyplácí. Baška se může svou fotbalovou základnou směle pochlubit. Jsme za to velice rádi.

 Tým starší přípravky r. 2014:

fotbal Baska 2023 01

Zadní řada zleva: Samuel Polák, František Boháč, brankář Kristián Chýlek a Michal Kolář
Prostřední řada zleva: Boris Zsigmond, Kryštof Hudeček, Jan Tluček, Matyáš Tomčala, Adam Gorgol a Hugo Helis
Ve předu: Trenér týmu Boris Pánek a Adam Koláček