1. 11. 2019 naši muži odehráli poslední soutěžní utkání. Dlouhé čekání na ostrý start konečně skončilo. Nejen hráči, ale také fanoušci amatérského fotbalu tedy mohli vyrazit do oblíbených areálů v regionu. Naši muži v prvních třech utkáních zajížděli na hřiště soupeřů. Na začátek soutěže to pro ně nebylo úplně jednoduché rozlosování. Troufám si však konstatovat, že to chlapi zvládli se vztyčenou hlavou. Díky výhrám v Nošovicích (3:2) a v Pržně (4:1) měli před prvním domácím zápasem na kontě 6 bodů. Jen v Neborech se nedařilo podle představ. Jenže ono je to těžké, když nedáš gól z penalty a dohráváš o deseti lidech. Přesto ani v tomto zápase ostudu neudělali a domácí, kterým nakonec podlehli 0:2, v mnoha fázích utkáních přehrávali.

 V prvním zápase na domácím hřišti jsme přivítali v derby Janovice. Hostující hráči se do našeho týmu zakousli s vervou, ale i přes velice nebezpečné šance nebyli schopni vstřelit branku. Bašťanští fotbalisté se z úvodního tlaku otřepali a po prvním vstřeleném gólu do janovické sítě, si troufám tvrdit, že již měli zápas pod kontrolou. Utkání nakonec skončilo výhrou bašťanských mužů 3:1. Soutěži zatím výsledkově dominují hráči Palkovic, které na domácím hřišti přivítáme 17. října.

 Sezónu zahájily také naše tři družstva mladších fotbalistů. Dorost, straší a mladší přípravka. Pro všechny mládežnické týmy jde především o “seznamovací” sezónu. Dorostenci, převážně složeni z hráčů bývalé žákovské kategorie, se nově vyrovnávají s hrou na velké hřiště. Naši nejmladší fotbalisté pak odehráli své vůbec první soutěžní zápasy v životě. Ani pro jeden tým to není úplně jednoduché seznamování. Kvalitní soupeři se zkušenostmi z dřívějších sezón naše mladé zatím na hřišti “školí”. Věříme však, že tyto těžce nabyté zkušenosti a neutuchající energie, kterou vkládají do zápasů a tréninků, se časem projeví na předvedené hře, která se bude spolu s výsledky zlepšovat :-).

                                                                                                                               Martin Boháč