V původním termínu RETRO zábavy, tedy v pátek 9. dubna 2021, proběhla RETRO zábava online, protože se nám už po Vás hodně stýskalo a usoudili jsme, že všichni potřebujeme nutně odreagovat. Rozhodli jsme se, že letošní Retro zábavu, kterou pro vás každoročně pořádá náš Bašťanský spolek, jen tak nevzdáme. A tak jsme se pustili do příprav něčeho pro všechny úplně nového, co jsme vůbec netušili, jak dopadne.

Začali jsme plánovat přenesení naší Retro zábavy k vám domů. Princip byl jasný, musíme dostat program až do vašich obýváků. Dali jsme hlavy dohromady, každý přidal nějaký nápad, a nakonec se zrodila historicky první on-line taneční akce s názvem Retro zábava 2021, která po otestování s negativním výsledkem všech přítomných realizačního štábu odstartovala s úderem osmé hodiny večerní v pátek 9. 4. 2021.

Zváni byli všichni, kteří měli chuť se zúčastnit. Výjimečně jsme letos přizvali také vaše dětičky, pro které to tak mohla být jejich první „opravdická“ taneční zábava. Nezapomněli jsme ani na naše nejstarší – rodiče, či dokonce prarodiče, kdy jsme je chtěli prostřednictvím starých hitů alespoň na chvíli vrátit do mladých let.

Letos hrála prim celého večera technika, a to ve zcela nevídaném rozsahu. Několik šikovných lidí se podílelo na tom, abychom se vzájemně viděli, slyšeli a mohli komunikovat. Sál byl neobvykle plný různých kabelů, přípojek, kamer, obrazovek a dalších zařízení, která umožňovala propojení a on-line řešení vysílání.

My jsme byli připraveni na značkách a přenos z kulturního domu v Bašce, kde jsme měli díky podpoře obce Baška zázemí pro tento náš pokus, mohl začít. K našemu překvapení jsme během Retro zábavy zaznamenali reakce a ohlasy z mnoha koutů nejen našeho regionu, nejen z naší republiky, ale dokonce i světa. Nejvzdáleněji připojená rodina byla až z Texasu!

Zdárně jsme večerem propluli na vlnách staré retro hudby, jejíž výběr byl z velké části také na Vaše přání. Poslali jsme k Vám několik vystoupení z Retro zábav minulých let, navštívili jsme společně náš téměř fiktivní bar a nakoukli do jednoho z vašich obýváku, kde byla zábava v plném proudu. V průběhu večera jsme vás také vyzvali k zasílání fotek a videí, ať všichni vidíme, jak zábava u vás doma probíhá. Zaslané příspěvky jsme pak použili coby vstupenku do naší retro tomboly a vylosovali tři výherce, kterým jsme osobně výhru doručili. Jedné rodině jsme také předali naší speciální cenu jako poděkování za pomoc s programem a dlouhodobou podporu.

Podle Vašich reakcí na sociálních sítích jste si i vy večer parádně užívali, bary jste měli naplněné, nějaké ty dobrotky nachystané a většina si opravdu dala s přípravou záležet a vykouzlila i retro kostým a retro výzdobu. Psali jste nám krásné vzkazy, které nám dodávaly elán, protože jsme tak měli zpětnou vazbu, že se Vám akce líbí a neděláme to zbytečně. Prostě, byli jste s námi a my s vámi!

Ale aby všechno nebylo jen růžové, tak se nám během vysílání vyskytly i občasné technické problémy v podobě nečekaného přerušení vysílání. Byly způsobeny tím, že jsme k našemu přenosu použili platformu facebook a netušili jsme, že nebude stačit mít vyřešená práva k hudební produkci, ale musíme také předem speciálně informovat facebook o on-line vysílání, což jsme se dozvěděli bohužel až dodatečně. Chybami se člověk učí, tak máme alespoň poučení pro příště!

I když... My doufáme, že příště už situace dovolí, abychom se viděli živě, společně, hezky všichni dohromady. Blíží se léto, tak si budeme moc přát, aby to tak bylo!

RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)
RETRO zábava online (2021)