Kulturní dům v Bašce už se díky nucené přestávce cítil jistojistě opuštěný, a tak určitě s nedočkavostí očekával obecní ples. Ostatně, jako spousta z nás. A dočkali jsme se! V pátek 4. března proběhl 21. ročník Plesu obce Baška.

Jsme zvyklí, že na obecním plese je laťka nastavena poměrně vysoko, a to jak z hlediska kvalitní hudby, tak i díky pestrému a profesionálnímu programu nebo hodně bohaté tombole. Letošní ročník opět nezklamal.

Nabitý program oficiálně zahájila moderátorka večera, herečka Kateřina Brožová, která v průběhu plesu příjemně překvapila přítomné a společně s kapelou si odzpívala takový svůj malý koncert. Nutno uznat, že zpívala opravdu moc hezky a působila i v této roli zpěvačky profesionálně. Kapela Alfa Orchestra, která ji doprovázela, byla také velice profesionální a z mnoha úst zaznělo, že se tentokrát výběr kapely na ples opravdu vydařil. Členové kapely předvedli svou dokonalost v mnoha hudebních žánrech a tanečníci to neváhali po každé dohrané písní náležitě ocenit potleskem.

Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)

Samotný doprovodný program byl také nesmírně pestrý a bohatý a skoro mu nepříslušel přívlastek doprovodný, protože každé jeho jednotlivé číslo mohlo být samostatným a divácky atraktivním programem. Nejprve jsme na parketu přivítali taneční dvojici svěřenců T. Hoška a S. Hoškové, kteří v nádherných kostýmech předvedli, jak má vypadat profesionální tanec v latinsko-amerických rytmech.  Dalším bodem programu bylo úžasné číslo vzdušné akrobacie na šálách v podání Aerial Cabaret. Tanečnice se doslova vznášela a elegantně „tančila“ mezi podlahou a stropem sálu zavěšená na dlouhatánských šálách.  Oceňovali jsme ladnost pohybu u jednoznačně fyzicky velice náročných prvků. Jiné prvky jejího vystoupení nás naopak nutily až tajit dech, jak působily nebezpečně. Následně finalistka soutěže Československo má talent, kouzelnice Kelly, zaujala obecenstvo ve dvou vstupech, ve kterých předvedla takové věci, že je až nemožné uvěřit, že nemá někde schovaný kouzelný prsten Arabely. Moderní, úchvatné a nepochopitelné bylo každé z jejich předvedených kouzel. 

Energii si mohli všichni doplnit výborným jídlem, kdy byl dokonce výběr ze dvou menu, a to z pečené krkovice s ratatouille a šťouchaným bramborem nebo gratinovaným kuřecím stehnem na víně se hříbkovou omáčkou a rýží. Mimo to byl samozřejmě naplno vytížen bar v přízemí kulturního domu plný alko i nealko občerstvení.

Vrcholem večera byla tradičně tombola, která přišla na řadu přesně o půlnoci. Když všechny ceny z bohaté tomboly, které mimo spousty jiných hodnotných cen kralovala obrovská televize, našly své majitele, pokračovala zábava s DJ Tomem Hanzlem a jeho Retro diskotékou doprovázenou video klipy, a to až do třetí hodiny ranní.

Další Obecní ples obce Baška skončil a já bych ráda ještě touto cestou poděkovala všem, kteří s jeho organizací pomáhali a zajistili tak bezchybný chod celé akce. Posílám také velké poděkování sponzorům, kteří naplnili tombolu neskutečným množstvím věcí. Zájem o lístky do ní byl obrovský, a to i proto, že celý výtěžek ve výši něco málo přes 30 tisíc korun byl obcí věnován na pomoc Ukrajině. 

Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)
Ples obce Baška (2022)

Fotogalerie: Ples obce Baška (2022)