Už jste někdy byli na plese, kde vás vítali oslovením „dobrou noc“? Ne? Tak to jste nebyli na Vesnickém pyžamovém bále, který pořádal Čendaspolek 14. ledna 2023 v Hostinci U Čendy v Hodoňovicích.

V průběhu večera panovala v sále neskutečně pozitivní atmosféra. Velkou měrou k tomu přispěla uvolněná a pohodová, téměř domácká pohoda, kterou u všech navodil předepsaný dress code. Tím bylo, jak taky jinak, pyžamo. Všichni v sále totiž správně pochopili, že když se jedná o pyžamový bál, oblek a společenské šaty se prostě nehodí. A tak hrdě nakráčeli do sálu v nočních košilkách, pyžámcích i retro spacích oblečcích, na nohou papuče všemožných stylů a především s dobrou náladou.

Ta se projevila prakticky okamžitě. Všichni odvázaně tančili, bavili se, smáli se sobě navzájem, když si prohlíželi své spací úbory. Sál byl stylově vyzdoben pouze světýlky a lampičkami, prostě úplně jak v dětském pokojíčku. K tanci hrála kapela TriCo a během jejich přestávek probíhaly tématicky laděné soutěže. Poprvé jsem zažila, že hudba ohlásila přestávku a kolem parketu se vytvořil zástup lidí, kteří se chtěli aktivně zúčastnit a kolikrát doslova bojovali o místo soutěžícího! Soutěže bavily nejen soutěžící, ale také diváky, všichni se smáli, povzbuzovali a fandili. Půlnoční bohatá tombola byla pak tou pomyslnou třešničkou na tomto úžasném dortu.

Pyžamový bál měl celkově výborný ohlas, opět se potvrdilo, že není nad atmosféru nesvázanou společenskými konvencemi v podobě upjatého společenského oděvu. Tyto tématické bály se konají již několik let a vždy jsou doprovázeny nadstandardně dobrou náladou. A téma na příští rok? Vyrazíme společně na Hawaj!

Pyžamový bál (2023)
Pyžamový bál (2023)
Pyžamový bál (2023)
Pyžamový bál (2023)
Pyžamový bál (2023)