Přesto, že se vše událo právě 1. dubna, nešlo o žádný žert v aprílovém duchu. To Retro zábava rozproudila život v místním kulturním domě. Bašťanský spolek uspořádal tradiční oblíbenou taneční Retro zábavu.

Tato akce je specifická právě tím, že převážná většina návštěvníku ctí její retro styl. Téměř každý se stylizuje do některého z uplynulých období a stylů a kostýmy jsou mnohdy hodně, ale opravdu hodně nápadité. Občas se člověk až zasměje, když si uvědomí, že takový outfit byl ve své době opravdu nositelný! A je to zábava, jen tak se rozhlédnout sálem a zkoumat jednotlivé modely. S tím hodně souvisí i celková atmosféra Retro zábavy. Všichni jsou takoví nějak více uvolnění a baví se leckdy až s dětskou hravostí. Dospělí všech věkových kategorií a profesí se prostě i díky perfektní retro hudbě přenesou do doby více či méně dávno minulé a zapomenou tak na aktuální běžné starosti.  Od prvních tónů z produkce DJ Lumíra Mořkovského a DJ Marka Urbance tak byl parket plný. Sálem se nesly největší retro pecky české i zahraniční produkce a tanečníci při některých dokázali, že si ještě pamatují pár speciálních kroků a tanců jejich doby.

Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)

Během večera však nechyběla ani oblíbená kulturní vložka. Jako obvykle ji i letos připravili sami pořadatelé, kteří tentokrát vystoupili s písněmi ze známých muzikálů. Vystoupení „muzikálových hvězd“ zahrnovalo píseň Láska stoletá z Noci na Karlštejně, něžná Leontýnka z muzikálu Ať žijí duchové si smutně posteskla svému stínu, že neví, kdo jí podá kopretinu. Zazněla píseň Vím, že jsi se mnou z muzikálu Drákula, na scéně jsme přivítali také Mýdlového prince a Kleopatru, která sebevědomě prohlašovala: „Teď královnou jsem já“.  Rozverný kousek předvedly na Petříně dvě pubošky, které hlásaly, že Láska je láska. Nakonec jsme se přenesli do muzikálu Pomáda, kde se probíral příběh jedné Letní lásky. A protože byl potlesk obrovský, což nás moc potěšilo a samozřejmě jsme to „vůbec nečekali“, tak všichni vystupující přidali ještě jednu společnou píseň z muzikálu Děti ráje, během níž se spolu s diváky ujistili, že Pár přátel stačí mít, což bylo jasně patrno především ze závěrečného refrénu, který společně s nimi zpíval snad celý sál.

O půlnoci proběhla tradiční tombola, či spíše bazar, s převážně retro cenami, v níž se kromě podpultového zboží, retro výbavou domácnosti a výkřiky tehdy moderní techniky daly kromě dalšího ukořistit i historicky hodnotné kousky.

Ve stylově vyzdobeném kulturním domě se nacházela také třeba jídelna PRAMEN, kde si každý mohl dát nějaké to výborné občerstvení a retro bar s výčepem, ve kterých bylo zajištěno dostatečné množství kvalitního pití.

Za pořadatele děkujeme všem přítomným, že se s námi vracejí o nějakých pár let zpátky a jsou nedílnou součástí této speciální hudební a taneční retrospektivy právě v podobě Retro zábavy. Tak zase za rok na shledanou a těšíme se, jakými kostýmy nás příště oslníte a překvapíte! My se budeme snažit o totéž.

Fotogalerie: Retro zábava (2022)

Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)
Retro zábava (2022)