Ples, který byl do posledního místečka vyprodaný, se konal v pátek 17. Ledna 2020. Na plakátech lákal svým programem, živou hudbou, bohatou tombolou a také moderátorem večera, kterým byl známý herec a bavič Tomáš Matonoha.

 Okolo sedmé hodiny večerní se elegantně vyzdobený a vkusně nasvícený sál začal rychle plnit. Dámy vynesly slavnostní róby, pánové důstojně kráčeli v oblecích s kravatou či motýlkem. Nutno podotknout, že to všem moc slušelo a dodalo to celému plesu ještě více elegantní a šarmantní nádech. Po úvodním přivítání paní starostkou Irenou Babicovou se přítomni nenechali dlouho pobízet a téměř okamžitě zaplnili taneční parket.

V průběhu večera bylo na programu velice nápadité vystoupení taneční školy Swing wings Brno, kdy nás tanečníci v čísle nazvaném Dance evolution velice energickým tanečním projevem provedli vývojem tance od minulého století po současnost. Během dalšího programového vstupu jsme se také mohli osobně stát součástí vystoupení Tomáše Matonohy, který přítomné pobavil příběhy ze známé komediální série Na stojáka, kdy účinkující baví diváky vtipným mluveným slovem. K poslechu, ale především k tanci, hrála ostravská hudební skupina Šajtar.

Součástí vstupného byla, jako každoročně, také teplá večeře, jež tradičně zajistit Pavel Kowalczyk. Nabízel výběr ze dvou druhů jídel s možností kombinace příloh. Spokojení a najezení nám všichni potvrdili, že i tentokrát se jídlo povedlo a bylo opravdu chutné.

Co se však ukázalo jako skutečným zlatým hřebem večera, byla tombola. Především díky štědrým sponzorům, za což všem ještě jednou dodatečně děkujeme, byla opravdu bohatá a dokonce plesy ostřílený moderátor konstatoval, že už dlouho tak hezkou tombolu na obecním plese neviděl. Po kontrolním přihlášení se výherců jednotlivých cen, ke kterému byli přítomni vyzváni téměř v závěru tomboly, bylo jasné, že už opravdu zbývá pouze pár lidí, kteří si toho večera nějakou tu výhru neodnesou. Na závěr byla starostkou Bašky losována hlavní cena, kterou byla opravdu obří televize, dle její velikosti ideálně vhodná klidně i na fotbalové hřiště.

Je vám asi jasné, že v úvodu jsem při popisu šatů a obleků hodnotila situaci na počátku plesu... Při nahlédnutí do sálu po půlnoci, už byly sem tam vidět bosé nožky dam, které odložily vysoké podpadky, rozevláté košile mužů, jejichž kravaty zdobily stoly nebo opěradla židlí a celkově vládla uvolněná, přátelská a veselá atmosféra. To vše bylo ovšem známkou toho, že se všichni dokázali v průběhu večera odvázat, zahodit všední starosti a nechali se unést pohodou atmosférou, v jejímž duchu se ples nesl. Zároveň nám to umožnilo z pohledu pořadatelů hodnotit ples jako povedený a měli jsme radost, že se nám podařilo zase trošku přispět ke spokojenosti všech, kteří s námi těch pár hodin na Plese obce Baška strávili.

ples obce baska 2020 1ples obce baska 2020 2ples obce baska 2020 3ples obce baska 2020 4ples obce baska 2020 5

Foto: Vratislav Kryl