V kulturním domě to 15. března bzučelo jako v úlu a jako v úlu to tam i vypadalo. Hned u vstupu se podávala medovina, na stěnách visely obrázky včelek, které pro nás namalovaly děti. V baru U Koníka Hopa obsluhovali nejen Hop, ale i mravenci, o kabáty návštěvníků svědomitě pečovala pavoučice Fidla a včelí královna a všude okolo poletovaly včely dělnice. Tak ve zkratce vypadal letošní ročník Školního plesu.

Klub rodicu ZS BaskaZ pódia se prostřednictvím skupiny Didaché ozývaly líbivé tóny z pohádkového seriálu a pod pódiem poletovala včelka Mája s Vilíkem za bedlivého dozoru tety Kasandry. Neboli, konal se další ples Klubu rodičů.

V obletníku včeliček z Bašky, Kunčiček a Hodoňovic, který měli všichni návštěvníci na stolech, byl uveřejněn letecký plán roje - program, na dalších stránkách jsme se mohli dočíst mnoho zajímavého.  Zavzpomínali jsme i na hlas Máji, Aťku Janouškovou, která nás čerstvě opustila a jistě by měla z tohoto rojení velkou radost. Pozorný čtenář pak našel na první straně téma připravovaného příštího plesu. U tohoto čtení vzešla podobnost Klubu rodičů se včelami, protože včely patří mezi nejdokonaleji a nejefektivněji spolupracující společenstvo. Večer krásně plynul a i návštěvníci se na chvíli mohli stát hmyzem u hmyzích soutěží. Vyzkoušeli si rojení, hledání včelí královny a opylování kytiček.

Zábava se přehoupla k půlnoci a nastalo losování tomboly. Cen bylo letos tak moc, až se toto hmyzí společenstvo obávalo, zda se vejde na pódium. Perličkou byly, po dohodě s paní ředitelkou školy, BZZZ ceny. Každý výherce měl jistě obrovskou radost, že se může stát: hlavním uspávačem školních housenek v MŠ, hlídačem pytle blech neboli statným dozorem ve školní družině či vyučujícím libovolného předmětu.

Zábava pokračovala až do časných ranních hodin, kdy z úlu vylétla poslední včelka. Dovolím si poděkovat celému včelímu společenství za tuto noční sešlost plnou bzučivé zábavy a lučního hopsání.

Pokud se Vám zdálo, milí návštěvníci, že něco nebzučelo, nebo naopak cvrkalo vše, jak má, napište nám na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., rádi si vše přečteme.

Teta Kasandra

Školní ples (2019)
Školní ples (2019)
Školní ples (2019)
Školní ples (2019)
Školní ples (2019)
Školní ples (2019)
Školní ples (2019)
Školní ples (2019)
Školní ples (2019)

Fotogalerie: Školní ples (2019)